De trajecten van Atelier Connecter verbinden, versterken en herstellen professionele teams in hun samenwerking. Nu én later.
Zichtbare teamresultaten, heldere afspraken, krachtige acties, en voelbare samenwerk-goesting is wat we samen bereiken. We werken weg wat jullie vertraagt en gieten stevige teamfundamenten voor verdere groei.
Is je team jong, nieuw samengesteld, groeiend, niet matuur, geconfronteerd met een nieuwe generatie, woelig of op z’n einde? Ik gooi m’n expertise in de mix, en stel met jou een uniek traject samen met opbouwende connectiemomenten, dat voldoet aan jullie doelen, noden, eigenheid en agenda’s. Mijn missie: jullie potentieel zichtbaar maken en jullie verder brengen dan waar jullie nu zelf raken.
Ik heb een jong, snel groeiend en/of nieuw samengesteld team dat ik op 1 lijn wil krijgen.
Ik heb een team in een uitdagende context dat ik rust wil geven in de vele veranderingen.
Ik heb collega’s / een team vast in weerstand, roddel of conflict waar ik terug in vooruit wil.
Met plezier kom ik voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jou langs. Online is ook een optie. In het gesprek, lichten we elkaar kort in en doen we een eerste onderzoek naar de zichtbare problemen, specifieke context en mogelijke onzichtbare noden. We brainstormen over een passende opbouw, de juiste deelnemers, de intensiteit van het traject en het omgaan met mogelijke drempels.
Op basis van de inhoud van dit gesprek maak ik jou een eerste samenwerkingsvoorstel op. We blijven in gesprek tot het voorstel voor jou en je sleutelfiguren klopt.
Een succesvol traject start met een passende introductie. In een eerste intakegesprek stemmen we af over de boodschap en vorm van de interne communicatie. En betrekken hier ook al de nodige sleutelfiguren in en lichten hen toe op de pijlers van de aanpak.
Mogelijke sleutelfiguren:
Met de deelnemers nemen we de tijd hun noden en drempels uit te klaren. We prikken thema’s waarop we willen groeien en meer draagvlak willen.
Populaire thema’s
Deze thema’s kregen al regelmatig hun plek in de trajecten. We trekken de gesprekken hierover open, checken welke wijsheid al in de groep zit, situeren het thema in het grotere verhaal, experimenteren met extra tips of tricks en stemmen af welke volgende stap we zetten en elkaar in stimuleren.
Een traject bouwen we op met momenten van teamdialoog, aangevuld met individuele coaching, bemiddeling en/of workshops. Elk op zich zijn het methodieken die in beweging brengen. Waar ik ze samen inzet ervaren de klanten nog sneller zichtbare resultaten en met een grotere verankering in de volledige organisatie.
Pijlers
Tijdens het traject hou ik vinger aan de pols en – in overleg – stuur ik het traject bij op de actuele context en noden die zich tonen. Dit vergroot de groeicurve tijdens het traject.
Elk traject blijft zich kenmerken door:
Aan het einde van het traject evalueren we samen de initiële doelen, het proces en de resultaten.
In elk van onze trajecten gaan we:
Versnelt de teamontwikkeling en gedragsverandering bij jou en je team.
Lost die conflicten in je team eindelijk op.
Stimuleert inzicht in samenwerken, eigen cases en gedragsverandering bij jou en je team.
Geeft je rust, bevestiging en vele nieuwe inzichten over je team.
De intensiteit van het traject en het aantal connectiemomenten zijn afhankelijk van het gewenste doel. Dit kan gaan van halfjaarlijkse opvolgsessies bij een meerjarige begeleiding tot een tweedaagse kick-off gevolgd door maandelijkse themasessie bij een nieuwe begeleiding. Gemiddeld zijn er 4 tot 6 contactmomenten op een jaar.
Na een eerste contact, gaan we in gesprek. Het liefst kom ik bij jou langs, maar een videogesprek is ook mogelijk.
In het gesprek, lichten we elkaar kort in en doen we een eerste onderzoek naar de zichtbare problemen, specifieke context en mogelijke onzichtbare dynamieken. We brainstormen over een passende opbouw, de juiste deelnemers, de intensiteit van het traject (sessies, doorlooptijd, …) en het omgaan met mogelijke drempels.
Mogelijke drempels
Op basis van de inhoud van dit gesprek maak ik jou een eerste samenwerkingsvoorstel op. We blijven in gesprek tot het voorstel voor jou klopt. Beslis je niet alleen, dan kijken we wat jullie nog te kort komen om te beslissen.
Samen tekenen we een traject uit, gericht op jullie specifieke behoefte en context. In het samenwerkingsvoorstel ontvang je een heldere raming van de investering.
Een succesvol traject start met een passende introductie aan de juiste mensen. We stemmen af over de boodschap en vorm van de interne communicatie. We informeren de deelnemers en, waar helpend aan het resultaat, informeren we ook een breder publiek of specifieke doelgroep en verdelen hierin de rollen hoe dit klopt in jullie context.
Wie informeren we?
Waar helpend, nodigt Atelier Connecter de deelnemers uit en informeert hen over de start.
Met de deelnemers nemen we de tijd noden en drempels uit te klaren. In overleg selecteren de gemeenschappelijke thema’s die jullie anders willen en/of waarop jullie samen willen groeien.
Deze thema’s kregen al regelmatig plek in de trajecten:
We trekken de gesprekken hierover open, checken welke wijsheid al in de groep zit, situeren het thema in het grotere organisatieverhaal, experimenteren met extra tips of tricks en stemmen af welke volgende stap jullie zetten en hoe jullie elkaar erin zullen stimuleren.
Het traject volgt het tempo en de actuele noden van de groep. Gemiddeld bestaat een traject uit 4 sessies per jaar. De opbouw van de sessies krijgen 1 voor 1 vorm binnen de lijnen van de gemaakte afspraken.
Indien terloops zaken boven water komen, die een andere aanpak nodig hebben, gaan we terug in overleg en sturen het traject en de aanpak bij waar nodig.
Een traject kan focussen op teamontwikkeling via opleiding, teamdialoog en teamcoaching. Waar helpend werden ook al individuele coachings-, klankbord- en/of bemiddelingssessies toegevoegd. Al dan niet voor een selectie van deelnemers. Elk op zich zijn het methodieken die in beweging brengen. Waar ik ze samen inzet ervaren de klanten nog sneller zichtbare resultaten en met een grotere verankering in de volledige organisatie.
In mijn agenda hou ik ruimte vrij voor urgente begeleiding. Zowel voor lopende als nieuwe klanten. Bel me dus zeker op bij een dringende vraag, dan nemen we er onmiddellijk de agenda bij om de stap vooruit te zetten.
Atelier Connecter zet in op de groei van het individu, team én organisatie. Dit doen we samen op langere termijn via trajecten opgebouwd uit meerdere sessies of connectiemomenten, zodat ook opvolging en bijsturing mogelijk is.
Voor éénmalige teambuildings ben je beter af bij andere partners. Zoals www.funkey.be of https://metisunited.be/, waar ik zelf al goede ervaringen mee heb.
Inderdaad. Atelier Connecter is erkend dienstverlener van de KMO-portefeuille en kan zo tot 30% korting geven op opleidings- en adviesvragen m.b.t. het thema personeelsmanagement die voldoen aan de strikte voorwaarden.
Komt het traject in aanmerking voor een subsidie (KMO-portefeuille of Werkbaarheidscheque), dan help ik jullie met een tijdige en volledige subsidieaanvraag. Algemene info vind je alvast hier.
Met Atelier Connecter ga ik aan de slag met het potentieel van je bestaande team en werken we samen met wat er al is.
Bij selectie- en rekruteringsvragen van klanten verwijs ik hen door naar regionale betrouwbare partners, zoals www.per-se.be of www.strateeghr.be. Misschien kunnen zij jou ook helpen?
Atelier Connecter richt zich op samenwerkende teams binnen één organisatie.
Loopbaanbegeleiding bied ik niet aan. Hiervoor ben je in goede handen bij o.a. Veerle Mestdagh www.peepl.hr of bij Katrien Debacker www.woepss.be .
KMO portefeuille
Lid van Etion
Lid van Voka
Lid van BNI
Lid van Bemiddeling vzw
Lid van Mediatum
Europalaan 88
8560 Wevelgem
BE 0750 808 605